- Förberedelser: ca 20 minuter.
- Tillagning ca: ca 20 minuter
- Klart på: 40 minuter
- 10-12 bitar
- Pâtisserie
Banankladdkaka har ett uppskattat näringsvärde per 100 gram på
- 338 kcal
Banankladdkaka
Banankladdkaka
- 180 gr strösocker
- 100 gr ljussirap
- 220 gr vetemjöl special
- 3 ägg
- 250 gr mosad banan
- Saften från 1 lime
- 100 gr smält smör
- ströbröd
Gör såhär
- Blanda alla ingredienser utom smöret ordentligt i en degblandare eller med en kraftig elvisp.
- Rör i det smälta smöret och häll upp i en smord och bröad rund form med löstagbar botten (ca 22 cm).
- Grädda i 16-18 minuter i 175 graders ugn. Banankladdkakan ska vara kladdig i mitten, kontrollera med sticka.
Lyckas med mat tipsar!
- Om du inte vill ha lime i din banankladdkaka kan du utesluta limen ur receptet
Kategorier Kladdkaka
Kategorier
- Blåbär - Recept, guider och inspiration
- Chokladbollar - Recept
- Choklad - Recept
- Drinkrecept
- Efterrätt
- Efterrättspaj
- Baka med barn - enkla bakverk för barn
- Godis & Karameller - Recept
- Grillrecept
- Hemgjord glass - glass recept
- Julgodis 2024
- Kladdkaka
- Kladdmuffins
- Laga mat i lergryta
- Lyckas med Tårta
- Matbröd - baka eget bröd
- Mat och bakningstips
- Minimuffins
- Muffins Recept
- Nordic Ware recept
- Nyårsdessert - efterrätt nyår
- Ostpaj
- Pajrecept
- Pepparkakor
- Praliner
- Påskgodis
- Påskmat
- Rabarber - Recept och inspiration till somriga eft
- Recept på Julmat
- Samarbeten
- Smoothie
- Smulpaj
- Småkakor
- Tacopaj
- Tacorecept
- Tillbehör till mat
- Tårtfyllningar
- Quiz
- Baka glutenfritt - Glutenfria recept
Kund
Underbart bud älskar allt