Brownie surprise - Kladdkakan.se
Kladdkaka och Brownie – Recept och tips Kladdkakan.se
Köp ny Springform online
www.lyckasmedmat.se/springformar
Trettio olika springformar i alla storlekar, från 79 kronor.
Gillar du snygga tårtor?
www.tartdekorationer.com
Titta då in här på www.tartdekorationer.com, här hittar du hundratals snygga tårtor.

Brownie surprise

Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Lovisa Gullberg.

  • Äggkräm
  • 6 st äggulor
  • 1½ dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • Brownie
  • 100 g smör
  • 200 g mörk bakchoklad
  • 3½ dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • Garnering
  • 90 g skållade och hackade mandlar
  • Sea salt choklad (Lindt) 8 bitar, hackade
  • Salt

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta kladdkakan!
Loading...

”En enastående blandning av choklad och salt som smälter samman till en oförglömlig upplevelse och med krämen som pricken över i:et” skriver Lovisa som skickat in receptet.

Gör såhär

Gör äggkrämen dagen innan så den får stelna till mer i kylen under natten.
1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt krämen sjuda tills den har tjocknat (kan ta ett tag), detta ska ske under kraftig omrörning. (Skulle det skära sig ta genast av den och vispa kraftigt, hjälper inte det, blanda i en till äggula).
2. Låt den svalna och häll den i en burk och låt stå i kylen över natten.
Browniebotten
1. Sätt ugnen på 175 grader och vik till ett bakplåtspapper till en form på 20×30 cm.
2. Smält chokladen och smöret tillsammans över ett vattenbad.
3. När allt är smält och ihop rört, ta av den från plattan och upp från kastrullen och blanda i sockret så det kan lösa sig lite.
4. Låt blandningen svalna lite och häll över i en stor bunke, vispa sedan i ett ägg i taget och se till att röra ordentligt mellan varje, går bra med en ballongvisp.
5. Blanda vaniljsocker, mjöl och salt i en annan bunke så saltet blir ordentligt utspritt och sikta och vänd ner det i chokladsmeten.
6. Häll smeten i formen och klipp överflödiga bitar av pappret som sticker upp ovanför kanten. Sätt in kakan i 30-40 min, tills den bara är lite kletig (tiden varierar på grund av olika ugnar).
7. Ta ut och låt svalna helt.
Montering
1. När kakan tagits ur, ta fram äggkrämen så den hinner komma upp i rumstemp. Nu är ett bra tillfälle att skålla mandlarna. Lägg dem i en kastrull med vatten och låt det nästan koka upp, ta upp den och pröva om skalet lossnar lätt gör skalet det, stäng av plattan och låt de skalade mandlarna ligga på en handduk och torka.
2. När kakan har svalnat skär av kanterna, bre på all kräm och ta lite lite salt i handen och strö över (om man snålar nu så är det bara att strö över lite sedan så det blir rätt balans) och till sist strö över de hackade mandlarna och chokladen.
Redo att serveras, men kan även förvaras i kylskåpet.
P.S. bara 1/3 av kakan syns på bilden.
kladdkaka-lovisagullberg
Minimuffinsformar Star Wars

Minimuffinsformar Star Wars

SE I WEBBUTIKEN

Muffinsform Spooky Pop

Muffinsform Spooky Pop

SE I WEBBUTIKEN

Minimuffinsform Rutiga

Minimuffinsform Rutiga

SE I WEBBUTIKEN


Tyck till om Brownie surprise