Kontakta oss
Prisjakt
4.72 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Jordgubbig kladdkaka

”En underbar kladdkaka som smakar som jordgubbar med vaniljkräm” skriver Karin som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Karin Bernfalk.

3.5 av 5 (8 recensioner)
Jordgubbig kladdkaka
  • Förberedelser: ca 20 minuter.
  • Tillagning ca: ca 20 minuter
  • Klart på: 40 minuter
  • 6-8 Portioner
  • Pâtisserie
Jordgubbig Kladdkaka har ett uppskattat näringsvärde per 100 gram på
  • 245 kcal

Jordgubbig kladdkaka

Jordgubbig kladdkaka

  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl mjöl
  • 3 ägg
  • 1,5 dl marsanpulver (den kallrörda varianten)
  • Knappt 1 liter jordgubbar
  • 1-2 msk socker till jordgubbarna

Gör såhär

  1. Skölj, snoppa och halvera jordgubbarna. Lägg dom i en skål och strö över sockret, rör om och låt stå.
  2. Blanda de torra varorna och knäck sedan i äggen, rör om väl.
  3. Häll sedan i det smälta smöret och rör om till en jämn smet.
  4. Blanda sedan i de rårörda jordgubbarna i smeten.
  5. Bred ut smeten i en ugnsfast form och ställ in i ugnen.
  6. Bakas i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills lagom kladdig, i ca 200 grader.

Lyckas med mat tipsar!

  • Servera gärna med en god vaniljglass
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna eller granskade av Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Bakformar
Bakformar Bakformar
Silikonformar
Silikonformar Silikonformar
Choklad
Choklad Choklad
Delikatesser
Delikatesser Delikatesser
Kategorier Kladdkaka

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13156 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se