Kaffe & kardemumma kladdkaka med hasselnötter - Kladdkakan.se
Kladdkaka och Brownie – Recept och tips Kladdkakan.se
Köp Stektermometer online
www.lyckasmedmat.se/stektermometer
Bra pris och fri frakt. Stektermometrar med snabba leveranser.
Gillar du kladdkaka?
www.kladdkakan.se
Titta då in här på www.kladdkakan.se, här hittar du våra godaste kladdkakor.

Kaffe & kardemumma kladdkaka med hasselnötter

Startsida » Tävlingsbidrag - Årets kladdkaka 2013 » Kaffe & kardemumma kladdkaka med hasselnötter
6-8
6-8

Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Elisabeth Petersson.

  • 0,5 tsk hela kardemummakärnor
  • 1 tsk snabbkaffe
  • 1 tsk mandellikör, kan ersättas med hett vatten
  • 100 gram smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 msk fast honung
  • 1 dl hasselnötter med skal
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Till dekoration av kakan.
  • 1 dl hackad mörk choklad, eller chokladknappar, välj din favoritsort
  • 2 msk smör
  • 2 tsk fast honung
  • 1 krm vaniljpulver
  • 8-12 stycken chokladbönor eller annan dekorationschoklad
  • 8-12 stycken hasselnötter med skal, alternativt färdigskalade och rostade.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta kladdkakan!
Loading...

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 175 grader och sätt ugnsgallret i mitten.
2. Ta fram en rund slät bakform ca; 23 cm i diameter och klipp till en cirkel i bakplåtspapper som är cirka 6-7 cm större än formen. Tryck ner pappret i formen och ställ åt sidan.
3. Finmal kardemummakärnorna i en mortel eller kryddkvarn.
4. Smält smöret ihop med kardemumman och låt stå till steg 8.
5. Blanda snabbkaffepulvret med likören eller det heta vattnet, låt stå.
6. Mal hasselnötterna fint i en mandelkvarn och mät upp 1 dl.
7. Blanda de malda nötterna väl med vetemjöl, kakao, salt och vaniljsocker.
8. Mät upp socker och honung i en vispbunke och häll över det smälta smöret och vispa ihop med en ballongvisp.
9. Tillsätt äggen, ett i taget i smeten och vispa väl mellan varje gång.
10. Häll över hasselnötsblandningen i bunken och vispa ihop tills smeten är slät, vispa inte för mycket.
11. Häll över smeten i bakformen och grädda i cirka 20-25 minuter i mitten av ugnen. Den ska vara gräddad men mjuk i mitten.
12. Rosta hasselnötterna till dekorationen i ugnen på eftervärmen, rör om lite var 3 minut, det tar cirka 12 minuter totalt för att skalet att börja släppa. Gnugga av skalet med en handduk.
13. Smält choklad, smör och honung i mikron, rör runt var 10-15 sekund till smeten är helt slät och glansig. Blanda i vaniljen och häll ut i mitten på kakan, bred försiktigt ut mot kanterna.
14. Dekorera med de rostade nötterna och eventuellt chokladbönor.
15. Låt stå i rumstemperatur cirka 1 timme innan den serveras och avnjuts.
16. Servera gärna med lite vispad grädde eller gräddglass.

kladdkaka-med-kaffe-kardemumma-hasselnötter

Chokladspån Vit choklad

Chokladspån Vit choklad

SE I WEBBUTIKEN

Muffinsformar Minions

Muffinsformar Minions

SE I WEBBUTIKEN

Salta katten godis

Salta katten godis

SE I WEBBUTIKEN


Tyck till om Kaffe & kardemumma kladdkaka med hasselnötter