Hannas Kladdmums

  • 200 g smör eller margarin
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 2 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering:
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g Philadelphiaost
  • Cirka 5 msk strösocker eller florsocker
  • Jordgubbströssel
  • Citronmeliss

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 230 grader.
2. Smörj en sockerkaksform i silikon med hål i mitten med smör eller margarin.
3. . Smält blockchoklad och smör/margarin i ett vattenbad.
4.  Vispa ägg och socker poröst.
5. Sikta i vetemjöl och bakpulver i äggblandningen och blanda försiktigt.
6. Häll sedan i den något avsvalnade chokladen och blanda.
7. Fyll formen och sätt in lågt ner i ugnen.
8. Grädda i 12 minuter.
9. Ta försiktigt ut formen ur ugnen och ställ svalt på ett plant underlag så att den stelnar.
10. Vispa grädde, Philadelphiaost och socker till fast form.
11. När kakan är kall vält upp den på ett fat och garnera med ost- och gräddblandningen i hålet på kakan.
12. Häll på strössel och några blad citronmeliss.