• 200 gr smör
  • 100 gr mörk choklad grovt hackad
  • 100 gr mörk choklad finhackad
  • 4 dl strösocker
  • 100 gr vit choklad grovt hackad
  • 100 gr vit choklad grovt finhackad
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk äkta vaniljsocker
  • 4 ägg
  • ströbröd

En kompakt, kladdig och seg kladdkaka med knapriga bitar av både vit och mörk choklad, samt lite smak av kola.

Gör såhär

1. Smörj och bröa en springform (ca 26 cm) med lite högre kanter.
2. Smält 100 gram av varje finhackad chokladsort tillsammans med smör i vattenbad eller microvågsugn.
3. Tillsätt sockersorterna och sikta ner vetemjöl i smör- och chokladblandningen.
4. Rör i äggen ett i sänder och se till allt är väl blandat innan du rör ned den grovhackade chokladen.
5. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 15 minuter.
6. Ta ut ur ugnen och släpp ner formen på en tjock skärbräda så kakan sjunker ihop. Detta knep gör att kakan blir mer kompakt i konsistensen och utan luftbubblor!
7. Låt sedan kakan grädda ytterligare 10 minuter.

Från webbutiken Lyckasmedmat.se

Pirogform

Tre pirogformar i olika storlekar från Kitchen Craft.

Minimuffinsform Tulip

Rosa minimuffinsformar från Kitchen Craft.

Bakform extra djup 23 cm

Bakform i aluminium från PME.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Bli först att betygsätta kladdkakan!
Loading...Loading...