Kontakta oss
Prisjakt
4.72 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Fem smarriga Kladdkakor

Fem smarriga recept på Kladdkakor, Du hittar bland annat en riktigt kladdig kladdkaka extra allt, med Oreos både i och på, toppad med choklad och marshmallows.

4.15 av 5 (13 recensioner)
Fem smarriga Kladdkakor

Recept på fem utvalda kladdiga Kladdkakor

När du bakar kladdkakor rekommenderar vi alltid att du använder kakao och choklad av bra kvalitet. En bra bakform (gärna en springform), en stadig slickepott och en visp är andra saker som är bra att ha när du vill lyckas med kladdkakan. Kolla även in våra 25 tips hur du bakar Kladdkaka här!

Kladdkaka med Oreos

En riktigt kladdig kladdkaka extra allt, med Oreos både i och på, toppad med choklad och marshmallows.

Ingredienser

Kladdkaka med Oreos

  • Receptet ger 10-12 bitar
  • Botten:
  • 150 gram smält smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 förpackning Oreos
  • Chokladsmet:
  • 300 gram vit choklad
  • 100 gram mörk choklad
  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 2 dl grädde
  • Topping:
  • 1 förpackning minioreos
  • Ca 100 gram minimarshmallows
  • Chokladsås, köpt eller hemmagjord

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i rymlig kastrull och låt svalna en aning.
  3. Blanda i socker, vaniljsocker och kakao direkt i kastrullen. Rör sedan ner ett ägg i taget och blanda sedan i mjölet.
  4. Hacka ett paket Oreos ganska grovt och vänd ner i smeten.
  5. Smörj och bröa en rund springform ca 23 cm i diameter med ströbröd eller pudra med kakao.
  6. Häll i smeten och grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.
  7. Finhacka under tiden chokladen till chokladsmeten. Värm upp grädde i en kastrull (koka ej) och rör ner chokladen.. Klicka i smöret och rör till en jämn smet. Låt svalna en aning.
  8. Strö på önskad mängd minimarshmallows på kakan (spara lite till toppingen), och häll sedan över chokladmseten, tryck ner minioreos (eller halvor av vanliga Oreos) lite här och där, strössla över resterande minimarshmallows och ringla över chokladsås.
  9. Ställ in i kylen för att stelna, i minst två timmar, men gärna över natten.

Kladdkaka med daim- och nougattäcke

En kladdkaka med daim- och nougattäcke vilket gör den både söt och knaprig, och med hög halt choklad och mycket chokladsmak.
kladdkaka nougat

  • Förberedelser: ca 15 minuter.
  • Tillagning ca: ca 20 minuter
  • Klart på: 35 minuter
  • 10-12 bitar
  • Pâtisserie
Kladdkakor har ett Uppskattat näringsvärde per 100 gram på
  • 500 kcal

KLADDKAKA MED DAIM- OCH NOUGATTÄCKE

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3,5 dl socker
  • 200 gr mörk blockchoklad av bättre kvalitet 70-75%
  • 4 msk kakaopulver
  • 200 gr smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 125 gr tunt skivad nougat
  • 200 gr Daimkulor (2 påsar)

Så här blandar du Gin och Tonic

  1. Smält smör och choklad i vattenbad eller microvågsugn.
  2. Blanda socker, vaniljsocker, kakao, salt och ägg ordentligt.
  3. Blanda ned chokladblandningen i äggsmeten.
  4. Rör i mjöl och blanda tills du får en slät smet.
  5. Slå upp i en smord och bröad springform (ca 23 cm).
  6. Grädda i 175 graders ugn ca 20 minuter, kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten.
  7. Ta ut kladdkakan och fördela nougaten och daimkulorna jämt över hela kakan.
  8. Sätt in kladdkakan i ugnen igen i 30 sekunder, precis så att nougaten smälter.
  9. Kyl ned och servera.

Bästa kladdkakan

Världens bästa kladdkaka enligt många. Karin som tipsat om denna kladdkaka skriver så här: ”Jag har gjort många kladdkakor genom åren, men det här är tveklöst det som ger det bästa resultatet. Enklast är det också. Eftersom jag är glutenintolerant brukar jag byta ut mjölet mot glutenfritt och det funkar lika bra.”

Bästa kladdkakan

Ingredienser

Världens bästa kladdkaka

  • Receptet ger 20-24 bitar kladdkaka
  • 8 ägg
  • 10 dl socker
  • 6 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2½-3 dl kakao
  • 6 dl vetemjöl eller glutenfritt mjöl
  • 400 g smält smör

Gör såhär

  1. Blanda alla ingredienser i nämnd ordning.
  2. Häll smeten i långpanna med bakplåtspapper eller två bröade springformar (ca 23 cm)
  3. Grädda i 175 grader cirka 25-30 minuter. Kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten.

Klassisk Kladdkaka

Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Anna Kristensson från Norrköping.  
Mitt bakverk är en klassisk kladdkaka – enkel, men ändå så god. Det som gör den speciell är sirapen – den gör kladdkakan mer kolaktig, både till smak och konsistens. Till kladdkakan är en sötsyrlig lime- och hallonsås. Den hjälper till att avväga kladdkakans söthet, och tillsammans bildar de en perfekt och lättbakad efterrätt” skriver Anna som har skickat in receptet.

Klassisk Kladdkaka

Ingredienser

Klassisk Kladdkaka

  • Receptet ger 6 portioner
  • Kladdkaka
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • ¾ flytande/smält smör
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 msk sirap
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • Lime- och hallonsås
  • 250 g frysta hallon
  • Ca 1 ½ dl florsocker
  • Saften från 1 ½ lime

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa äggen och sockret i en ganska stor bunke.
  3. Rör i smöret.
  4. Blanda i kakao, vaniljsocker, salt och sirap.
  5. När det är blandat så har du till sist i vetemjölet
  6. Fördela smeten i sex små portionsformar och grädda i ca 18 min.
  7. Gör hallonsåsen såhär
  8. Mixa hallonen och limesaften i en mixer.
  9. Häll i florsocker och mixa igen (om du tycker att den är för sur så kan du ha i lite mer florsocker).

Kladdkaka med Kola

Kladdig och söt kladdkaka med massor av seg kola, servera gärna med vispad grädde eller en god vaniljglass.
Kladdkaka med kola

Ingredienser

Kladdkaka med Dumlekola

  • Receptet ger 8-12 bitar
  • 100 gr smält smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 180 gr vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1/2 krm salt
  • 20 st dumlekola delade på längden
  • ströbröd

Gör såhär

  1. Smörj och bröa en bakform med löstagbar botten (ca 23 cm).
  2. Rör ihop smör, ägg, sirap, socker och salt.
  3. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och sikta sedan ned det i smörblandningen, rör om försiktigt.
  4. Slå upp smeten i formen och grädda i 175 graders ugn 10 minuter.
  5. Tag ut kladdkakan och fördela kolan jämt över hela. Grädda sedan ytterligare 12 minuter.
  6. Kyl ned, servera med grädde eller en god vaniljglass.

Vill du veta mer om Kladdkaka och Brownie titta då in här: https://www.lyckasmedmat.se/blog/lyckas-med-brownie-och-kladdkaka-n39

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna eller granskade av Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Bakformar
Bakformar Bakformar
Silikonformar
Silikonformar Silikonformar
Choklad
Choklad Choklad
Delikatesser
Delikatesser Delikatesser
Kategorier Choklad - ReceptKladdkaka

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13168 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se