Ingredienser
- Receptet ger 15 muffins
- Muffins
- 125 gr smör
- 75 gr mörk blockchoklad (bra kvalitet)
- 2 ägg
- 225 gr vetemjöl
- 5 gr bakpulver
- Vaniljtopping
- 1 äggula
- 20 gr äkta vaniljsocker
- 1 msk maizenamjöl
- 1 dl grädde
- Eller 1,5 dl färdig vaniljkräm tillagade efter anvisningarna på paketet.
Gör så här
-
Börja med toppingen; vispa äggulan med maizenamjölet, koka upp grädde och socker. Slå sedan den kokande grädden över äggblandningen under kraftig vispning. Sjud upp det hela och låt det sjuda under omrörning 1 minut. Kyl ned hastigt helst i vattenbad.
-
Smält smör och blockchoklad i micro eller vattenbad. Vispa ägg och socker pösigt, rör sedan ner i chokladblandningen. Blanda mjöl och bakpulver, rör sedan ned det i äggblandningen.
-
Fördela smeten i 15 muffinsformar, gör en grop i mitten på varje muffins och fördela vaniljtoppingen i groparna.
-
Grädda i 200 graders ugn 10-12 minuter, kyl ned och njut.
Lyckas med mat tipsar!
- Om du ska smälta choklad i ett vattenbad så var försiktig så att du inte får vatten eller vattenånga i chokladen, då skär sig chokladen och blir grynig. Även när du använder mikrovågsugn måste du vara försiktig, chokladen kan brännas bara på någon sekund. När chokladen har skurit sig eller blivit bränd finns det ingen räddning utan då måste man börja om från början.
Tårtbricka
Stabila tårtbrickor så nöjd