Krämig brownie med karamelliserad mjölk och havtornsglasyr - Kladdkakan.se
Kladdkaka och Brownie – Recept och tips Kladdkakan.se
Vinn En KitchenAid!
https://www.tartdekorationer.com
Var med och Tävla om en KitchenAid till ett värde på 5999 kr.
Tårtdekorationer - Lyckasmedmat.se
www.lyckasmedmat.se/tårtdekorationer
Alla redskap du behöver till tårtdekorationer, utstickare, kavlar, formar, färger och penslar.

Krämig brownie med karamelliserad mjölk och havtornsglasyr

Startsida » Tävlingsbidrag - Årets kladdkaka 2013 » Krämig brownie med karamelliserad mjölk och havtornsglasyr
18
18

Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Sofia Stavebring från Skurup.

  • 100 g smör
  • 200 g mörk choklad (50-70%, beroende på hur kraftig chokladsmak man vill ha)
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • ½ burk karamelliserad mjölk (ca 200g)
  • Havtornsglasyr:
  • 225 g tinade havtorn
  • 5 msk socker
  • 200 g mörk choklad (50-70%)
  • 2 5g smör

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta kladdkakan!
Loading...

”En krämigt god brownie som dessutom är glutenfri! Den söta karamelliserade mjölken balanseras fint mot den syrliga vitaminberikade havtornsglasyren, mycket gott!” skriver Sofia som skickat in receptet.

Gör såhär

1. Smält smöret i en kastrull på spisen och ta sedan bort kastrullen från plattan.
2. Hacka chokladen och häll ner i det smälta smöret och rör om tills chokladen smält och du får en slät och fin smet utan klumpar.
3. Rör ner sockret och sedan ett ägg i taget tills smeten är jämn och blank.
4. Klä en form som är ca 18 x 20 cm, i bakplåtspapper och häll sedan smeten i formen.
5. Klicka ut den karamelliserade mjölken över kakan.
6. Grädda kakan på näst nedersta falsen i 200 grader ca 15 minuter, den ska fortfarande vara kladdig men inte dallra om du skakar lätt på formen. Ta ut kakan och låt svalna medan du gör havtornsglasyren.

Havtornsglasyr:
7. Koka upp havtornen med sockret i ca fem minuter.
8. Passera havtornen genom en sil ner i en kastrull.
9. Värm upp havtornssaften, som bör vara ca 1 ½ dl, i kastrullen.
10. Hacka chokladen och rör ner i havtornssaften tillsammans med 25g smör.
11. Rör runt så du får en slät och fin smet.
12. Häll havtornsglasyren över kakan och låt svalna, kyl sedan hela kakan över natten.
13. Dag två är det bara att ta upp kakan ur formen och skära i ca 18 st rutor, ät och njut!

Muffinsformar Harlequino Svartvit

Muffinsformar Harlequino Svartvit

SE I WEBBUTIKEN

Svarta minimuffinsformar

Svarta minimuffinsformar

SE I WEBBUTIKEN

Minimuffinsformar Rosa

Minimuffinsformar Rosa

SE I WEBBUTIKEN


Tyck till om Krämig brownie med karamelliserad mjölk och havtornsglasyr