Ljus och mörk chokladtryffelkladdkaka med rostade hasselnötter - Kladdkakan.se
Kladdkaka och Brownie – Recept och tips Kladdkakan.se
Gillar du snygga tårtor?
www.tartdekorationer.com
Titta då in här på www.tartdekorationer.com, här hittar du hundratals snygga tårtor.
Gillar du kladdkaka?
www.kladdkakan.se
Titta då in här på www.kladdkakan.se, här hittar du våra godaste kladdkakor.

Ljus och mörk chokladtryffelkladdkaka med rostade hasselnötter

Startsida » Tävlingsbidrag - Årets kladdkaka 2013 » Ljus och mörk chokladtryffelkladdkaka med rostade hasselnötter
6
6

Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Anna-Eva Andersen från Landskrona

  • Kladdkaka
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 50 g 70% mörk choklad
  • Ljus chokladtryffel
  • 100 g Marabou mjölkchoklad
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 50 g smör

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 7Röster medel: 3,86 av 5
Loading...

”Den här kakan blev det slagsmål om på jobbet! Riktigt farligt god är den…” skriver Anna-Eva som skickat in receptet.

Gör såhär

1. Smöra och bröa(fast jag använder mandelmjöl eller cocos) en pajform.
2. Smält smöret i en rymlig kastrull.
3. Rör ner sockret direkt i kastrullen.
4. Tillsätt ett ägg i taget.
5. Tillsätt därefter mjölet och kakaon och den grovhackade chokladen.
6. Slå upp i formen och baka i 175 grader under ständig koll tills den precis stelnat och en provsticka förbli torr.
7. Ta ut den och låt den vila 10-15 minuter.
8. Under tiden den bakas gör du den ljusa chokladtryffeln.
9. Koka upp grädde och smör.
10. Krossa chokladen och låt den smälta i grädden. Rör noga så det inte bränns vid!
11. Ställ kastrullen i kallt vattenbad. Rör om då och då.
12. Bred tryffelsmeten över kakan.
13. Toppa med 1 dl rostade,skalade hasselnötter.
14. Ställ kakan i kylen tills den ska serveras. Den vinner på en natt i kylskåpet

kladdkaka-annaeva

Smarties

Smarties

SE I WEBBUTIKEN

KitKat Chunky

KitKat Chunky

SE I WEBBUTIKEN

Muffinsform Blå folie

Muffinsform Blå folie

SE I WEBBUTIKEN


Tyck till om Ljus och mörk chokladtryffelkladdkaka med rostade hasselnötter