Kladdkaka utan ägg och mjölk
- Förberedelser: 5 minuter
- Tillagning: 35 minuter
- Klart på: 40 minuter
- 12 bitar
- Pâtisserie
Kladdkaka utan mjölk och ägg har ett uppskattat näringsvärde per 100g på
- 430 kcal
Ingredienser
- 250 g mjölkfritt margarin
- 200-250 g mörk choklad
- 6 msk sojagrädde
- 2 dl socker
- 3 dl vetemjöl
Gör såhär
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret tillsammans med chokladen.
- Rör ihop sojagrädde och socker och blanda ihop med smörsmeten.
- Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål och blanda sedan ner i smeten.
- Grädda kakan i ca 20-30 minuter.
- Låt gärna kakan stå i kyl över natten.
- Det går även bra att använda vanligt smör/margarin och grädde.
- Använd bra choklad, det ger en fylligare smak och bättre textur på din kladdkaka.
Kategorier Kladdkaka
Kategorier
- Blåbär - Recept, guider och inspiration
- Chokladbollar - Recept
- Choklad - Recept
- Drinkrecept
- Efterrätt
- Efterrättspaj
- Baka med barn - enkla bakverk för barn
- Godis & Karameller - Recept
- Grillrecept
- Hemgjord glass - glass recept
- Julgodis 2024
- Kladdkaka
- Kladdmuffins
- Laga mat i lergryta
- Lyckas med Tårta
- Matbröd - baka eget bröd
- Mat och bakningstips
- Minimuffins
- Muffins Recept
- Nordic Ware recept
- Nyårsdessert - efterrätt nyår
- Ostpaj
- Pajrecept
- Pepparkakor
- Praliner
- Påskgodis
- Påskmat
- Rabarber - Recept och inspiration till somriga eft
- Recept på Julmat
- Samarbeten
- Smoothie
- Smulpaj
- Småkakor
- Tacopaj
- Tacorecept
- Tillbehör till mat
- Tårtfyllningar
- Quiz
- Baka glutenfritt - Glutenfria recept
Snabbt och bra
Bra och snabb service