SourHot Chocolate sensation - Kladdkakan.se
Kladdkaka och Brownie – Recept och tips Kladdkakan.se
Wilton muffinsformar
www.lyckasmedmat.se/muffinsformar
Läckra muffinsformar från den amerikanska muffinspecialisten.
Gillar du snygga tårtor?
www.tartdekorationer.com
Titta då in här på www.tartdekorationer.com, här hittar du hundratals snygga tårtor.

SourHot Chocolate sensation

Startsida » Tävlingsbidrag - Årets kladdkaka 2013 » SourHot Chocolate sensation

Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Stina Fredriksson från Falköping.

  • Kakan:
  • 125g Mörk choklad
  • 100g Smör
  • 3 dl Socker
  • 2 st Ägg
  • 2 msk Kakao
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 1 dl Vetemjöl
  • 75 g Mörk choklad
  • 1 st Chili
  • Chokladkräm:
  • 2 dl Grädde
  • 130 g Mörk choklad
  • 20g Smör
  • Syrlig mango puré
  • 1 st Mango
  • ½ st Saften från en cittron
  • 1 msk Floursocker
  • Ev Smör/ströbröd till formen
  • Serveras med Vaniljglass

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 2Röster medel: 5,00 av 5
Loading...

”En het chili kladdkaka med en syrlig mangopuré som berör munnens alla smaklökar! ” skriver Stina som skickat in receptet.

Gör såhär

Kakan

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med att smälta 125g mörk choklad.
  3. Vispa upp socker och smör.
  4. Vispa äggen separat och tillsätt sedan de uppvispade äggen lite i taget ner i sockerblandningen.
  5. Tillsätt den smälta chokladen i en sakta rinnande stråle ner i sockerblandningen.
  6. Blanda de torra produkterna mjöl, kakao, och vaniljsocker i en bunke. Sikta sedan ner i sockerblandningen.
  7. Grovhacka 75g mörk choklad och vänd ner i smeten.
  8. Finhacka chilin och vänd ner i smeten.
  9. Använd en rund form, 18 cm i diameter för en hög kaka. Smöra formen noggrant eller täck den med bakplåtspapper.
  10. För en krispig utsida på kakan, smöra och bröa formen.
  11. Grädda i ugnen i ca 30 min. När kakan har svalnat använd en kniv och skär loss den runt kanten på insidan av formen.

Chokladkrämen

  1. Koka upp grädden i en kastrull och låt svalna en aning.
  2. Finhacka chokladen och rör ner den i grädden till en jämn smet.
  3. Droppa i små smörtärningar, rör om så smeten blir jämn och slät.
  4. För en fastare kräm ställ den i kylen så får den sätta sig.
  5. När kakan har svalnat smeta chokladsmeten över kakan.
  6. Krämen kan även hällas varm direkt på kakan.

Purén

  1. Skär mangon i tärningar.
  2. Pressa ur saften från citronen.
  3. Använd en stavmixer/blender för att blanda mango, citronsaft och florsocker till en puré.
  4. Häll purén över vaniljglassen.

 

kladdkaka3-stinafredriksson

Muffinsform polkadot, Wilton

Muffinsform polkadot, Wilton

SE I WEBBUTIKEN

Muffinsformar Snöflinga

Muffinsformar Snöflinga

SE I WEBBUTIKEN

Muffinsformar rosa party

Muffinsformar rosa party

SE I WEBBUTIKEN


Tyck till om SourHot Chocolate sensation