Kontakta oss
Prisjakt
4.72 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

SourHot Chocolate sensation

”En het chili kladdkaka med en syrlig mangopuré som berör munnens alla smaklökar! ” skriver Stina som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Stina Fredriksson från Falköping.

4 av 5 (1 recension)
SourHot Chocolate sensation

Ingredienser

  • 125g Mörk choklad
  • 100g Smör
  • 3 dl Socker
  • 2 st Ägg
  • 2 msk Kakao
  • 1 dl Vetemjöl
  • 75 g Mörk choklad
  • 1 st Chili
  • 2 dl Grädde
  • 130 g Mörk choklad
  • 20g Smör
  • 1 st Mango
  • ½ st Saften från en citron
  • 1 msk Florsocker
  • Ev Smör/ströbröd till formen
  • Serveras med Vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med att smälta 125g mörk choklad.
  3. Vispa upp socker och smör.
  4. Vispa äggen separat och tillsätt sedan de uppvispade äggen lite i taget ner i sockerblandningen.
  5. Tillsätt den smälta chokladen i en sakta rinnande stråle ner i sockerblandningen.
  6. Blanda de torra produkterna mjöl, kakao, och vaniljsocker i en bunke. Sikta sedan ner i sockerblandningen.
  7. Grovhacka 75g mörk choklad och vänd ner i smeten. Finhacka chilin och vänd ner i smeten.
  8. Använd en rund form, 18 cm i diameter för en hög kaka. Smöra formen noggrant eller täck den med bakplåtspapper.
  9. För en krispig utsida på kakan, smöra och bröa formen.
  10. Grädda i ugnen i ca 30 min. När kakan har svalnat använd en kniv och skär loss den runt kanten på insidan av formen.
  11. Chokladkrämen
  12. Koka upp grädden i en kastrull och låt svalna en aning. Finhacka chokladen och rör ner den i grädden till en jämn smet.
  13. Droppa i små smörtärningar, rör om så smeten blir jämn och slät. För en fastare kräm ställ den i kylen så får den sätta sig.
  14. När kakan har svalnat smeta chokladsmeten över kakan. Krämen kan även hällas varm direkt på kakan.
  15. Purén
  16. Skär mangon i tärningar.
  17. Pressa ur saften från citronen.
  18. Använd en stavmixer/blender för att blanda mango, citronsaft och florsocker till en puré.
  19. Häll purén över vaniljglassen.

Lyckas med mat tipsar!

  • Öka eller minska hettan genom att tillsätta mer eller mindre chili.
Kategorier Kladdkaka

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13168 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se