-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Börja med att smälta 125g mörk choklad.
-
Vispa upp socker och smör.
-
Vispa äggen separat och tillsätt sedan de uppvispade äggen lite i taget ner i sockerblandningen.
-
Tillsätt den smälta chokladen i en sakta rinnande stråle ner i sockerblandningen.
-
Blanda de torra produkterna mjöl, kakao, och vaniljsocker i en bunke. Sikta sedan ner i sockerblandningen.
-
Grovhacka 75g mörk choklad och vänd ner i smeten.
-
Pressa ur saften från limen och tillsätt saften i smeten tillsammans med pepparmint extrakten.
-
Finriv skalet från limen och spara till dekoration.
-
Använd en rund form, 18 cm i diameter för en hög kaka. Smöra formen noggrant eller täck den med bakplåtspapper.
-
För en krispig utsida på kakan, smöra och bröa formen.
-
Grädda i ugnen i ca 30 min. När kakan har svalnat använd en kniv och skär loss den runt kanten på insidan av formen.
-
Chokladkrämen
-
Koka upp grädden i en kastrull och låt svalna en aning. Finhacka chokladen och rör ner den i grädden till en jämn smet.
-
Droppa i små smörtärningar, rör om så smeten blir jämn och slät. För en fastare kräm ställ den i kylen så får den sätta sig.
-
När kakan har svalnat smeta chokladsmeten över kakan.
-
Krämen kan även hällas varm direkt på kakan.
-
Dekorera med limeskal
köp
Har under många år handlat från Lyckas med mat. Själv är jag intresserad av matlagning och här finns ett bra underlag...