Syrlig pepparmintskaka - Kladdkakan.se
Kladdkaka och Brownie – Recept och tips Kladdkakan.se
Köp ny Springform online
www.lyckasmedmat.se/springformar
Trettio olika springformar i alla storlekar, från 79 kronor.
Köp Baguetteplåt online
www.lyckasmedmat.se/brödformar
Non-stick Baguetteplåtar med snabba Leveranser och bra priser.

Syrlig pepparmintskaka

Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Stina Fredriksson från Falköping.

  • Kakan:
  • 125g Mörk choklad
  • 100g Smör
  • 3 dl Socker
  • 2 st Ägg
  • 2 msk Kakao
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 1,5 dl Vetemjöl
  • 75 g Mörk choklad
  • 3 st Lime
  • 1 tsk Pepparmints extrakt
  • Chokladkräm:
  • 2 dl Grädde
  • 130 g Mörk choklad
  • 20g Smör
  • Ev Smör/ströbröd till formen
  • Serveras med vaniljglass

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 1Röster medel: 5,00 av 5
Loading...

”En syrligt fräsch sommarkladdkaka med smak av pepparmint och lime. Smakerna gifter sig i munnen och för en fantast av syrligheter är detta en ny favorit!” skriver Stina som skickat in receptet.

Gör såhär

KladdKakan

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med att smälta 125g mörk choklad.
  3. Vispa upp socker och smör.
  4. Vispa äggen separat och tillsätt sedan de uppvispade äggen lite i taget ner i sockerblandningen.
  5. Tillsätt den smälta chokladen i en sakta rinnande stråle ner i sockerblandningen.
  6. Blanda de torra produkterna mjöl, kakao, och vaniljsocker i en bunke. Sikta sedan ner i sockerblandningen.
  7. Grovhacka 75g mörk choklad och vänd ner i smeten.
  8. Pressa ur saften från limen och tillsätt saften i smeten tillsammans med pepparmint extrakten.
  9. Finriv skalet från limen och spara till dekoration.
  10. Använd en rund form, 18 cm i diameter för en hög kaka. Smöra formen noggrant eller täck den med bakplåtspapper.
  11. För en krispig utsida på kakan, smöra och bröa formen.
  12. Grädda i ugnen i ca 30 min. När kakan har svalnat använd en kniv och skär loss den runt kanten på insidan av formen.

Chokladkrämen

  1. Koka upp grädden i en kastrull och låt svalna en aning.
  2. Finhacka chokladen och rör ner den i grädden till en jämn smet.
  3. Droppa i små smörtärningar, rör om så smeten blir jämn och slät.
  4. För en fastare kräm ställ den i kylen så får den sätta sig.
  5. När kakan har svalnat smeta chokladsmeten över kakan.
  6. Krämen kan även hällas varm direkt på kakan.

Dekorera med limeskal

kladdkaka2-stinafredriksson

Muffinsformar Hello valentine

Muffinsformar Hello valentine

SE I WEBBUTIKEN

Muffinsformar Aloha Blommor

Muffinsformar Aloha Blommor

SE I WEBBUTIKEN

Muffinsform Fjärilar

Muffinsform Fjärilar

SE I WEBBUTIKEN


Tyck till om Syrlig pepparmintskaka