Världens bästa kladdkaka
- Förberedelser: 15 minuter.
- Tillagning: ca 30 minuter
- Klart på: 45 minuter
- Receptet ger 20-24 bitar kladdkaka
- Pâtisserie
Uppskattat näringsvärde per 100 gram Kladdkaka
- 265 kcal
Ingredienser
- 8 ägg
- 10 dl socker
- 6 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 2½-3 dl kakao
- 6 dl vetemjöl eller glutenfritt mjöl
- 400 g smält smör
Gör så här
-
Blanda alla ingredienser i nämnd ordning.
-
Häll smeten i långpanna med bakplåtspapper eller två bröade springformar (ca 24 cm)
-
Grädda i 175 grader cirka 25-30 minuter. Kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten
Lyckas med mat tipsar!
- Servera gärna med en krämig vaniljglass eller en god hallonsorbet!
Kategorier Kladdkaka
Kategorier
- Blåbär - Recept, guider och inspiration
- Chokladbollar - Recept
- Choklad - Recept
- Drinkrecept
- Efterrätt
- Efterrättspaj
- Baka med barn - enkla bakverk för barn
- Godis & Karameller - Recept
- Grillrecept
- Hemgjord glass - glass recept
- Julgodis 2024
- Kladdkaka
- Kladdmuffins
- Laga mat i lergryta
- Lyckas med Tårta
- Matbröd - baka eget bröd
- Mat och bakningstips
- Minimuffins
- Muffins Recept
- Nordic Ware recept
- Nyårsdessert - efterrätt nyår
- Ostpaj
- Pajrecept
- Pepparkakor
- Praliner
- Påskgodis
- Påskmat
- Rabarber - Recept och inspiration till somriga eft
- Recept på Julmat
- Samarbeten
- Smoothie
- Smulpaj
- Småkakor
- Tacopaj
- Tacorecept
- Tillbehör till mat
- Tårtfyllningar
- Quiz
- Baka glutenfritt - Glutenfria recept
Valhrona kakao
Borde ha upptäckt denna kakao för länge sedan men nu är det gjort och vill fortsätta med min nya fina kakao som jag...