Kontakta oss
Prisjakt
4.69 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Världens bästa kladdkaka

”Jag har gjort många kladdkakor genom åren, men det här är tveklöst det som ger det bästa resultatet. Enklast är det också. Eftersom jag är glutenintolerant brukar jag byta ut mjölet mot glutenfritt och det funkar lika bra.” - Karin

3.76 av 5 (46 recensioner)
Världens bästa kladdkaka

Världens bästa kladdkaka

  • Förberedelser: 15 minuter.
  • Tillagning: ca 30 minuter
  • Klart på: 45 minuter
  • Receptet ger 20-24 bitar kladdkaka
  • Pâtisserie
Uppskattat näringsvärde per 100 gram Kladdkaka
  • 265 kcal

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 10 dl socker
  • 6 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2½-3 dl kakao
  • 6 dl vetemjöl eller glutenfritt mjöl
  • 400 g smält smör

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i nämnd ordning.
  2. Häll smeten i långpanna med bakplåtspapper eller två bröade springformar (ca 24 cm)
  3. Grädda i 175 grader cirka 25-30 minuter. Kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten

Lyckas med mat tipsar!

  • Servera gärna med en krämig vaniljglass eller en god hallonsorbet!
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna eller granskade av Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Bakformar
Bakformar Bakformar
Silikonformar
Silikonformar Silikonformar
Choklad
Choklad Choklad
Delikatesser
Delikatesser Delikatesser
Kategorier Kladdkaka

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13188 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se